Čokoládové mini kobližky podle šéfcukrářky

Čokoládové mini kobližky podle šéfcukrářky

Jste toho názoru, že ty nejlepší dezerty jsou snadné, sladké, krásné a s čokoládou? V tom případě je nám potěšením, že vás můžeme seznámit s šéfcukrářkou Lindou Procházkovou a receptem na její kobližky!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 30 kusů

200 g mascarpone
500 g čokolády 60%
100 g másla

Těsto na obalování

3 vejce
75 g másla
75 g cukru krupice
7 g soli
75 g kakaa
375 g hladké mouky
375 g šumivého vína
500 ml oleje na smažení
špejle

K podávání

zmrzlina

Postup

Krok 1: Začněte zevnitř, tedy čokoládovými náplněmi. Ty totiž nejprve musíte nastříkat na talíř a dát do mrazáku chladit! Jak přesně na to? V hrnci na mírném ohni rozehřejte mascarpone s čokoládou. Když je směs tekutá, stáhněte plamen, vmíchejte máslo a vše dejte asi na půl hodiny do lednice mírně zchladit.

Krok 2: Poté hmotu vyšlehejte dotuha, naplňte jí sáček a stříkejte menší čokoládové pusinky, ideální k tomu je plochý prostorný talíř pokrytý pečicím papírem,“ popisuje postup Linda Procházková. Pusinek by mělo vzniknout asi 30. Vše dejte do mrazáku a mezitím můžete nachystat těsto k obalování.

Krok 3: V menším hrnci nechte rozpálit olej. V míse vyšlehejte máslo s cukrem a solí. Když vznikne jemná pěna, přidejte vejce a šumivé víno. Až nakonec do těsta všlehejte kakao a hladkou mouku.

Krok 4: Čokoládové pusinky napíchněte zespoda na špejle, obalte v těstíčku a ihned smažte ponořené v oleji asi 1 až 2 minuty. Kobližky podávejte ještě vlažné s kopečkem zmrzliny. „Po nakrojení z nich bude vytékat čokoláda,“ láká k vyzkoušení šéfcukrářka.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře