Čokoládové sirky

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 150 gramů
cukr 120 gramů
máslo 115 gramů (změklé)
vejce 1 kus
kakao 25 gramů
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká (na vál)
čokoládová poleva tmavá 300 gramů (na ozdobení)

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme kakao a špetku soli a promícháme. V jiné míse ušleháme změklé máslo s cukrem do hladkého krému a vešleháme do něj vejce. Po částech přisypeme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladničce.

Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a nakrájíme ho na malé tyčky (sirky). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 8 minut.

Upečené sirky necháme vychladnout a mezitím rozpustíme tmavou polevu. Vychladlé sirky namočíme jedním koncem do rozehřáté polevy a necháme zatuhnout.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře