Čokoládový dort Pavlova

Suroviny

6 vaječných bílků
300 g cukru krystal
1 lžička balsamica
5 lžic kakaa
60 g hořké čokolády alespoň 70%

Na ozdobení:

1-2 kelímky smetany ke šlehání
300 g malin

Postup přípravy receptu

Z bílků ušleháme sníh a pomalu po malých dávkách přidáváme cukr. Přidáme balsamico, díky tomu se vytvoří tvrdá krusta a vevnitř přitom dort zůstane měkký.

Přidáme prosypané kakao. Nastrouháme čokoládu a kousky vmícháme do sněhu. Hmotu dáme buď do dortové formy (24 cm) a nebo navršíme na plech.

Troubu si předehřejeme na 180°C, vložíme dort a hned potom stáhneme na 150°C a pečeme
1 hodinu a 15 minut.

Vychladlý dort naplníme ušlehanou šlehačkou a ozdobíme malinami. Můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami.

Poznámka

Recept podle Nigelly Lawson

Zdroj: toprecepty.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře