Čokoládový koláč s kokosem a goji

Krásný čokoládový koláč, který zvládnete až s nečekanou rychlostí. Korpus je jemně křupavý a krém intenzivně čokoládový. Sladkost čokolády příjemně vyvažuje nakyslost goji. Navíc, když si pohlídáte, aby ovesná mouka a instantní pudink byly bezlepkové, vznikne vám výborný bezlepkový dezert, který potěší zvlášť ty, kteří trpí celiaklií.

Čas vaření: 45 minut
Porce: 8 – 10

Potřebujeme

Těsto

50 g instantního vanilkového pudinku
100 g ovesné mouky
50 g kokosové mouky
100 g agávový sirup
35 g kakaového másla, rozpuštěného
15 g kokosového oleje
voda

Krém

400 ml kokosového mléka
200 g hořké čokolády
1 lžíce holandského kakaa
50 g třtinového cukru
½ lžičky vanilkového extraktu
½ lžičky kardamomu
½ lžička mleté skořice
1 lžička agar – agaru

Zdobení

goji

Postup

1

V míse smíchejte všechny ingredience na těsto a hněťte, dokud nebude těsto pružné a elastické. Vložte je do koláčové formy a rozprostřete jej rovnoměrně po celé ploše.
2

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut.
3

Na krém vložte všechny suroviny do rendlíku a nechte je přibližně 5 až 10 minut bublat za stálého míchání. Jakmile máte upečenou krustu, vyndejte ji z trouby a nalijte na ni krém
4

Nechte koláč zchladnout na pokojovou teplotu a posypte vršek goji. Vložte do lednice a nechte dvě hodiny, ideálně přes noc odpočívat.

Zdroj: carujeme.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře