Čokoládový pudink s višněmi

Máte-li zrovna višně kompotované, můžete pudink uvařit z kompotové šťávy – získá tak výraznější sladkokyselou chuť.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:05

Ingredience

0,5 l sušené biosyrovátky (zn. Amálka, či ovesný nápoj)
4–5 lžic javorového biosirupu + na ozdobení
čokoládový biopudink (dm drogerie nebo bioprodejny)
50–100 g hořké biočokolády
200 g višní (kompotované nebo čerstvé)
150 g biotvarohu nebo biojogurtu
½ vanilkového lusku, rozpulte a vyškrábejte dřeň
lístky meduňky nebo jedlé květy na ozdobení

Příprava jídla

Sušenou syrovátku si připravte podle návodu a promíchejte ji s javorovým sirupem. Dvě třetiny tekutiny dejte vařit a ve zbylé třetině rozmíchejte pudink. Když směs začne bublat, přilijte pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Sejměte z plamene, přidejte čokoládu nalámanou na malé kousky, polovinu vypeckovaných višní, ½ lžičky vanilkové dřeně a promíchejte.

Na dno pohárů naskládejte několik višní a zakápněte je javorovým sirupem, na ně nalijte pudink. Po vychladnutí ozdobte tvarohem smíchaným podle chuti s javorovým sirupem a vanilkovou dření. Ozdobte třeba višňovými květy.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře