Čorba je hustá balkánská polévka s masovými knedlíčky. Je to národní polévka všech balkánských států. Čorbu si oblíbíte hlavně v chladných dnech, protože zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny.
Ingredience na čorbu:
1 rajče nakrájené na kostičky
90 g kysaného zelí
300 g zeleniny do polévky – mrkev, brambory, celer, petržel, paprika a květák
1000 ml vývaru
šťáva z kysaného zelí
sůl, pepř
Knedlíčky:
150 g vepřového nebo hovězího masa
30 g rýže
3 lžíce zakysané smetany
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
Příprava čorby:
Nakrájejte zeleninu, zelí a brambory. Vše osolte, opepřete a zalijte horkým vývarem. Zeleninu vařte do poloměkka. Pak přidejte rajče nakrájené na kostičky a polévku ještě trochu povařte. Rýži uvařte zvlášť v osolené vodě. Uvařenou rýži, mleté maso, vejce, sůl a mouku promíchejte. Ze směsi vytvarujte malé kuličky, které uvařte v osolené vodě. Vařte asi 10 minut. Hotovou polévku dochuťte šťávou ze zelí, osolte, opepřete a vložte uvařené knedlíčky. Čorbu ozdobte kysanou smetanou.
Zdroj: nejlepsi-recept.cz