Cranachan

Sladké maliny, nadýchaná šlehačka, oslazená medem a ovoněná skotskou whisky, a křupavé ovesné vločky… Tenhle jednoduchý, ale přesto neodolatelný skotský dezert budete chtít mlsat celé léto!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání 0:05

Ingredience

8 lžic ovesných vloček
300 g čerstvých malin
moučkový cukr podle chuti
350 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
2 lžíce tekutého medu + navíc podle chuti
2–3 lžíce whisky

Příprava jídla

1 Ovesné vločky vsypte do pánve, rovnoměrně rozprostřete a nasucho na mírném ohni opékejte, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout.

2 Polovinu malin rozmačkejte a přepasírujte přes jemné síto. Semínka vyhoďte a pyré oslaďte podle chuti. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně do ní vmíchejte med a whisky. Do skleničky střídavě vrstvěte ochucenou smetanu, malinové pyré a opražené vločky. Ozdobte čerstvými malinami, případně zakápněte medem.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře