Crema catalana

Typický katalánský dezert je krém ovoněný skořicí a citrusovou kůrou. Uvnitř vláčný a na povrchu křupavý! Zkusíte tento osvědčený španělský recept?

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

500 ml plnotučného mléka
2 svitky skořice
1/2 citronu
4 žloutky
cukr krupice
2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup

Krok 1: K mléku přidejte celou skořici a proužky citrusové kůry, přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Žloutky rozšlehejte se 2 lžícemi cukru a škrobem a přidejte ke zchladlému scezenému mléku.

Krok 2: Ve vodní lázni pak za stálého míchání povařte do zhoustnutí, rozdělte do mističek a nechte vychladnout. Povrch ztuhlého krému posypejte krupicovým cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem ho nechte zkaramelizovat.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře