Cuketové lívanečky s ricottou

Skvělý způsob, jak zkonzumovat úrodu. Nemáte-li zrovna po ruce žluté cukety, použijte obyčejné.

Ingredience

20 g másla
5 malých žlutých cuket, strouhaných nahrubo
100 g ricotty
1 vejce
2 lžíce hladké mouky + ½ lžičky kypřicího prášku
1 červená chilli paprička, bez semen a pokrájená najemno
2 jarní cibulky, pokrájené na tenké plátky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
rostlinný olej na smažení

Příprava jídla

V pánvi rozehřejte polovinu másla a asi 5 minut na něm dozlatova opékejte cukety. Nechte okapat na papírové utěrce. V míse promíchejte cukety, ricottu, zbytek másla, mouku s kypřicím práškem, vejce, chilli papričku, cibulky, sůl a pepř.

V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj vždy lžíci směsi a opečte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Pokračujte do spotřebování ingrediencí. Podávejte se zelenými lístky, například mladého špenátu.

Zdroj: Apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře