Cuketové rolky v rajčatové omáčce

Cuketové rolky v rajčatové omáčce

Tohle letní jídlo si zamilujete. Je lehké, plné zeleniny i chutí koření a bylinek. Cuketa se dá zpracovat opravdu na mnoho způsobů. Rolky si můžete dát jen tak, nebo s plátky dokřupava opečené bagety.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

1 cuketa
1 cibule
2 stroužky česneku
300 g hovězího mletého masa
2 plechovky krájených loupaných rajčat
150 g ricotty
4 snítky čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého oregana
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
mletý římský kmín

Postup

Krok 1: Cibuli nasekejte nadrobno a stroužky česneku prolisujte. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opečte. Vmíchejte mleté maso a opečte ho dohněda.

rok 2: Přidejte polovinu loupaných rajčat, trochu vody a směs poduste pod pokličkou asi 20 minut.

Krok 3: Mezitím pomocí škrabky nakrájejte cuketu na tenké plátky. Každý potřete vrstvou ricotty.

Krok 4: Zbylá rajčata dejte do misky. Přidejte k nim nasekané bylinky, sůl, pepř a římský kmín. Vše promíchejte a nalijte do zapékací mísy.

Krok 5: Na ricottou potřené plátky cukety naneste vždy vrstvu masa a opatrně zarolujte. Rolky pak skládejte do zapékací mísy na rajčatovou směs. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte asi 20 minut.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře