Cuketové tacos

Oblíbené tacos v trochu jiném podání – placičky můžete připravit z cuket a kukuřičné mouky, takže jsou ideální pro osoby s intolerancí lepku. A jako perfektní náplň se hodí hovězí maso a hromada čerstvé zeleniny! 😉

Suroviny (5 větších placek porcí)

Cuketa 2 ks
Vejce 1 ks
kukuřičná mouka (např. polohrubá) 3–4 lžíce
Sůl

Náplň:

mlěté hovězí maso 250 g
koření Fajitas
Česnek 2 stroužky
Sůl
rajčata
červená cibule
čerstvý koriandr
naložené papričky jalapeňo
Zakysaná smetana
trošku srirachi nebo tabasca apod.

Postup

Cukety nastrouhejte najemno, osolte a nechte pustit v cedníku cca 20 minut šťávu. Pak je opravdu důkladně vymačkejte dosucha.

Vložte do misky, přidejte vejce, kukuřičnou mouku a případně dosolte. Dobře promíchejte.

Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem a případně trochu postříkejte olejem v rozprašovači, lépe se pak placky sloupnou z papíru.

Na papír rozdělte hromádky směsi a prsty vytvarujte placky o průměru cca 10 cm a tloušťce tak 2–3 mm. Musí být co nejtenčí. Pečte asi 25 minut, až půjdou sloupnout a okraje budou trochu hnědé.

Maso orestujte na oleji, osolte, okořeňte a přidejte česnek. Malinko podlijte a duste cca 10 minut. Rajčata, cibuli a koriandr nadrobno nasekejte a promíchejte.

Hotové placky plňte masem, rajčatovou směsí, jalapeňo papričkami, zakápněte zakysanou smetanou a srirachou a posypejte koriandrem.

5 větších placek porcí
do 1 hodiny
Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře