Cuketový perník s hruškami

Máte rádi vláčný perník? A potřebujete zpracovat cuketu? Když obojí zkombinujete, vznikne vám super moučník. A pokud máte doma pár hrušek, přidejte je taky. Takovou kombinaci si prostě zamilujete!

Suroviny

nahrubo nastrouhaná cuketa 500 g
polohrubá mouka 350 g
cukr krupice 200 g
bílý jogurt 200 g
rostlinný olej 150 ml
Vejce 3 ks
kypřicí prášek do perníku 1 ks
perníkové koření 1 lžíce
Kakao 3 lžíce
hrušky

Postup

Cuketu oloupejte a nahrubo nastrouhejte.

Troubu předehřejte na 180 °C.

Vejce vymíchejte s cukrem do pěny, mouku prosejte spolu s kakaem a kypřicím práškem.

Do vaječné hmoty vmíchejte jogurt, olej a po částech přisypávejte sypké smíchané ingredience. Nakonec přidejte cuketu.

Důkladně vše spojte a vlijte na vyšší plech s pečicím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný.

Povrch urovnejte a poklaďte nakrájenými hruškami. Pečte 35 minut, propečenost zkuste špejlí.

do 1 hodiny
Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře