Cukrářské piškoty – Savoiardi

Kuchyně: italská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 30 min.
Porce: 16

Seznam surovin

vejce 3 kusy
cukr krupice 75 gramů
mouka pšeničná hladká 90 gramů
moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
cukr moučkový 2 lžíce

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C a k ruce si připravte dva plechy vyložené pečicím papírem, protože těsto na piškoty připravíte během chvíle. Oddělte bílky a žloutky ze tří vajec, bílky šlehejte vysokou rychlostí. Jakmile se vytvoří náznak sněhu, za stálého šlehání přisypte 75 g cukru krupice a vyšlehejte do tuhého, lesklého sněhu.

2. Žloutky lehce našlehejte vidličkou a opatrně vmíchejte do sněhu. Nakonec do mísy prosejte 90 g hladké mouky, 2 lžíce škrobu a lehce promíchejte. Získáte hladké, nadýchané těsto. Naplňte jím zdobicí sáček s hladkou koncovkou a na plech nastříkejte tenké proužky. Posypte je moučkovým cukrem, nechte 5 minut odstát, aby se cukr vstřebal, a posypte ještě jednou. Pečte 10–15 minut podle velikosti piškotů. Měly by získat jen lehce zlatavý nádech.

Poznámka k receptu

Savoiardi seženete v našich obchodech těžko, přesto není důvod nahrazovat je obyčejným piškoty. Domácí upečete bleskurychle – stačí na to základní suroviny, které máte doma. Využijete je na přípravu řady dezertů, od charlotty až po tiramisu, výborné jsou i jen tak namočené do kávy nebo horké čokolády. Ve vzduchotěsné nádobě je můžete skladovat měsíc.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře