Delikátní fazolky

Delikátní fazolky

Spojení konzervovaných fazolí a čerstvých rajčat je přímo neodolatelné. Oregano a tymián dodají téhle rychlovce středomořskou vůni, která vám i uprostřed podzimu připomene prázdniny.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut 
Dušení 0:30

Ingredience

2 konzervy sterilovaných bílých fazolí (po 400 g)
2 cibule
1 kg rajčat
2 prolisované stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 bobkové listy
po 1 lžičce oregana a tymiánu
3 lžíce nasekané petrželky (možno vynechat)
1 lžičku cukru
sůl a pepř
120 g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra

Příprava jídla

1. Fazole propláchněte a nechte okapat. Rajčata nařízněte do křížku, vložte na chvilku do horké vody a oloupejte. Dužinu nahrubo rozkrájejte.

2. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata, tři minuty je duste a pak rozmačkejte. Přisypte česnek, bobkový list, tymián, oregano a cukr, osolte a opepřete.

3. Přilijte asi tři lžíce vody a přibližně půl hodiny duste. Pak vyjměte bobkový list, přidejte fazole a petrželku. Posypte strouhaným sýrem a nechte ho chvíli pod poklicí roztavit.

Ještě rychleji Čerstvá rajčata můžete nahradit konzervovanými – jsou už oloupaná a někdy rovnou i okořeněná.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře