Dhal z pěti Druhů luštěnin

Seznam surovin

čočka 50 gramů (hnědá)
čočka červená 50 gramů
hrách žlutý 50 gramů
fazole mungo 50 gramů
cizrna 50 gramů
cibule 1 kus
česnek 3 stroužky
zázvor (cca2 cm)
kurkuma 1 lžička
koření garam masala 1 lžička
kmín římský 1 lžička (drcený)
koření chilli 1/2 lžičky
koriandr 1/2 lžičky
máslo 2 lžíce (nebo olej)
máta (čerstvá k podávání)
sůl
placky (čapátí nebo naan k podávání)

Postup přípravy

1. mungo, hnědou čočku a žlutý hrách zvlášť namočte alespoň na 12 hodin do studené vody. před vařením vodu slijte a luštěniny ještě propláchněte. Do většího hrnce dejte vařit mungo, po 10 minutách přidejte žlutý hrách a hnědou čočku a po dalších 10 minutách propláchnutou červenou čočku. vařte, dokud všechny luštěniny nezměknou, mělo by to trvat asi 15–20 minut od přidání červené čočky, luštěniny by se ale neměly rozpadat. Jakmile budou mít ideální konzistenci, slijte je.

2. česnek a cibuli nakrájejte nadrobno, zázvor najemno nastrouhejte, cizrnu slijte. v hrnci rozpalte přepuštěné máslo nebo olej. vsypte do něj česnek, cibuli, zázvor i všechno koření a chvilku restujte, aby se rozvonělo. přidejte cizrnu, uvařené luštěniny a smíchejte s kořením. vše prohřejte, pokud je třeba, dosolte. podávejte posypané mátou a s indickým chlebem čapátí nebo naan

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře