Dietní tvarohová pizza

Nejspíš mi nebudete věřit, ale dietní pizza existuje! Je téměř bez mouky, zato plná bílkovin, a tedy pěkně sytá. A ještě bude hotová během chvilky, takže je ideální i na všednodenní večeři. A – u zdravějších jídel ne tak úplně samozřejmý – bonus na závěr? Chutná skvěle!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Na těsto (místo psyllia můžete dát dalších 50 g mouky)

1 vanička tvarohu
40 g celozrnné špaldové mouky
15 g psyllia
1/2 lžičky soli
2 vejce

Na potření (nebo použijte kupovanou omáčku)

70 g rajčatového protlaku
1 lžička oregana
2 stroužky česneku
sůl a pepř

Dle chuti

mozzarella
tuňák
olivy
pórek
cherry rajčátka
čerstvá bazalka

Postup

Krok 1: Troubu vyhřejte na 180 °C, mezitím si umíchejte těsto. Tvaroh použijte vaničkový a jen si vyberte, jestli použijete nízko-, polo- či plnotučný.

Krok 2: Tvaroh smíchejte s moukou, psylliem a solí. Psyllium je rozpustná vláknina, kterou koupíte v lékárnách, zdravých výživách a na internetu. Pokud ji nemáte, dejte místo ní o 50 g mouky více.

Krok 3: Přidejte vejce a vypracujte těsto. Hotové rozetřete asi v půlcentimetrové vrstvě na pečicí papír a při 180 °C 10 minut předpečte. Já dělám dvě kulaté pizzy, ale tvar i velikost jsou samozřejmě na vás.

Krok 4: Když je těsto v troubě, ochuťte protlak prolisovaným česnekem a oreganem, osolte a opepřete a zřeďte trochou vody. Podobně můžete použít i pasírovaná nebo drcená rajčata, případně i kupovanou omáčku. Mozzarellu natrhejte a připravte si ostatní suroviny.

Krok 5: Předpečené pizzy potřete ochuceným protlakem a obložte dle chuti. Já jsem na jedné pizze sýr doplnila cherry rajčátky, na druhé tuňákem z plechovky, pórkem (skvělá je i červená cibule) a olivami.

Krok 6: Pečte dalších pět až deset minut, až sýr zezlátne. Obložte čerstvou bazalkou a můžete podávat!

Tip: I těsto můžete pro výraznější chuť okořenit. Dávám sušený česnek, bazalku, oregano nebo špetku papriky. Na pizzu se hodí i salám, šunka, slanina, kukuřice, cibule, vajíčko, spařený špenát nebo třeba pesto, prostě cokoli máte rádi.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře