Dip ala hummus

Tento dip jsem připravila jako inspiraci hlavně pro ty, co se snaží hledat cesty, jak nahradit maso a připravit si vyvážené zdravé jídlo. Myslím si, že velká většina mých receptů je i hodně jednoduchá, nevyžadují příliš času v kuchyni, ani nějaké velké znalosti nebo zkušenosti, a tak je tomu i tu.

15 minut

Ingredience

Na dip:

450 g bílého skyru
1-2 stroužky česneku
80 g sezamové pasty tahini
2-3 lžíce citrónové šťávy
kůra z 1 bio citrónu
1-2 lžičky římského kmínu
Mořská sůl podle chuti
Čerstvě mletý pepř podle chuti
(2 polévkové lžíce olivového oleje, pro více krémovitosti)

Na servírování:

Olivový olej na pokapání
Kořenící směs zataar, nebo orestované oříšky či semínka
Čerstvá nebo pečená zelenina
(čerstvé bylinky)

Postup

1.
Pomocí blenderu nebo tyčového mixéru rozmixujte vše kromě skyru. Pokud budete mixovat i skyr, výsledný dip bude hodně řídký, ale jestli se vám těžce mixuje jen kořenící základ, přidejte například 1/3 skyru rovnou a zbytek vmíchejte jen lžící, až bude tato směs hladká.
2.
Servírujte buď s čerstvou zeleninou a nebo s pečenou. V zimě je moc fajn s teplou zeleninou. A jako třešničku na dort jej pokapejte olivovým olejem a posypejte kořenící směsí zataar anebo orestovanými oříšky, případně i bylinkami, jako je koriandr.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře