Divočina na víně

Připravte si podle našeho receptu skvělou divočinu na víně! Chutná naprosto báječně…

Ingredience

500 g kančí kýty
50 g anglické slaniny
1 lžíce řepkového oleje
1 cibule
500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 bobkové listy
2 kuličky jalovce
špetka soli
špetka pepře
300 ml zeleninového vývaru
150 ml polosuchého červeného vína
1 citron
cukr
hladká mouka na zaprášení

Postup přípravy

1
Maso nakrájejte na menší kousky.

2
Na hlubší pánvi rozehřejte olej. Vložte maso, osolte, opepřete a orestujte dozlatova, asi 5 minut.

3
Poté maso odstavte a na výpeku orestujte nasekanou cibuli a anglickou slaninu.

4
Do pánve dejte zeleninu nakrájenou na menší kousky, přidejte maso, koření a zalijte vývarem a vínem.

5
Duste doměkka při nižší teplotě, asi 30 minut.

6
Nakonec dochuťte šťávou z citronu, případně cukrem.

7
Tekutinu můžete zaprášit hladkou moukou a vytvořit hustší omáčku.

60 min.
4 porce
Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře