Domácí ananasová pizza Havaj

„Pssst, nikdo o tom přece nemusí vědět!“ šeptá Ananas, zatímco se chlípně sápe na nesmělou Šunkovou pizzu. A výsledek tohoto dostaveníčka? Noční můra Italů a zároveň oblíbená pochoutka dětí, pizza Havaj! Upečte si ji podle italského, přes noc kynutého těsta na pizzu a možná ji nakonec vezmete na milost (nebo jednoduše vynecháte toto ďábelské ovoce).

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 pizzy

Na těsto

1.5 lžičky instantního droždí
400 ml teplé vody
600 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 lžičky cukru krupice
olivový olej

Na obložení (suroviny libovolně obměňte)

1 plechovka krájených loupaných rajčat
1 stroužek česneku
1 lžička oregana
1 lžička soli
400 g mozzarelly
200 g dobré šunky
1 plechovka ananasu
1 červená cibule

Postup

Krok 1: Droždí a cukr rozpusťte ve vlažné vodě a 2 minuty propracovávejte s moukou a solí. Přikryjte a nechte 30 minut odležet, aby se s těstem lépe pracovalo. Potom ho rukama nebo v robotu 10 až 15 minut hněťte, kdyby bylo příliš mazlavé, přidejte mouku, kdyby se drolilo, tak vodu.

Krok 2: Těsto naolejujte, opět přikryjte a nechte hodinu odležet. Pak z něj vytvarujte 4 hezky kulaté bochánky, které pomoučete, aby se k sobě neslepily, na velkém talíři přikryjte potravinářskou folií a nechte v lednici do druhého dne. Těsto vydrží v chladu dobré i 2 až 3 dny, jen budete muset trochu opravit tvar bochánků.

Krok 3: Těsto vyndejte z lednice alespoň hodinu před tvarováním, také troubu i s plechem (nebo pizza kamenem) pořádně vyhřejte – na 250 °C nebo i více. Na hodně pomoučené ploše pak rukama z bochánků vytvarujte co nejtenčí placky, které na čtverci z pečicího papíru obložte dle své chuti.

Krok 4: Já plechovku drcených rajčat (400 ml) ochutila prolisovaným česnekem, oreganem (hodí se i bazalka) a solí, nicméně použít můžete také protlak nebo pasírovaná rajčata. Dále přijde nastrouhaná mozzarella, kousky šunky nebo anglické slaniny a nezbytný ananas. Podle chuti přidejte proužky cibule nebo plátky žampionů.

Krok 5: Když je trouba dobře vyhřátá, pizzu rychle i s papírem přetáhněte na plech a pečte asi 10 minut dozlatova.

Tip: Jestli máte rádi podobné dobrůtky na hraně, uvařte si i kuře s broskví a sýrem nebo legendu českých čtyřek, Katův šleh čili Kaťák!
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře