Maximálně zjednodušený recept na můj nejoblíbenější tlamolep. Velmi doporučuji vyzkoušet. Oproti kupované variantě si můžete sladkost i sílu nápoje krásně upravit a díky použití jen 4 dostupných ingrediencí je doslova za hubičku.
Ingredience na 10 porcí
2 plechovky mléka Salko (můžete si vyrobit Salko domácí)
0,5 l mléka
0,5 l rumu
1 sáček mandlového pudinku
Tipy
Můžeme vyrobit i variantu bez alkoholu pro děti.
Sílu i sladkost si můžeme snadno upravit ubráním či přidáním rumu/salka
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Salko dáme vařit na 2 hodiny (v neotevřených plechovkách ve vodní lázni), posledních 30 minut necháme jen mírně probublávat.
Mandlový pudink uvaříme v neoslazeném mléce.
Až vychladne Salko i pudink, přidáme rum a vše rozmixujeme nebo pečlivě rozmícháme.
Likér nalijeme do lahví. Podáváme dobře vychlazený.