Domácí bílá čokoláda

Bílou čokoládu sice koupíte v každé samoobsluze, ale až ochutnáte tu, co je opravdu jen z kakaového másla, mléka, cukru a vanilky, pochopíte, že těch 5 minut přípravy za to opravdu stojí

Ingredience pro: 130 gramů

Na čokoládu:

50 g kakaového másla
50 g moučkového cukru
30 g sušeného mléka
vanilka

Dle chuti:

sůl
mletý zázvor
ořechy
sušené ovoce

Postup:

Krok 1: Kakaové máslo (pořídíte ho ve zdravých výživách, cukrářských potřebách, prodejnách ořechů a na internetu, kde jsem našla nejlevnější za asi 35 Kč za 100 g) rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce.

Krok 2: Vmíchejte cukr, sušené mléko a vanilku. Já dala extrakt, ale použít můžete i přímo zrníčka z vanilkového lusku nebo vanilkový cukr. V tom případě pak ale směs ještě trochu zahřejte, aby se cukr rozpustil. Můžete dochutit i špetkou soli nebo sušeného zázvoru.

Krok 3: Vlijte do silikonových formiček nebo menší formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem. V cukrářských potřebách seženete i přímo formy na tabulku čokolády. Nejjednodušší je pak čokoládu lít přímo na pečicí papír a po zatuhnutí jen rozlámat na kousky.

Krok 4: Podle chuti posypejte sušeným ovocem, ořechy či jedlými květy. Já na čokolády použila sušené okvětní lístky růží s pistáciemi, lyofilizované maliny, sušené meruňky s mandlemi a růžový pepř s hoblinkami kokosu, což byl naprosto jasný redakční favorit.

Krok 5: Nechte zatuhnout v mrazáku a poté uchovávejte v chladu, vydrží asi 2 týdny (což se vám stejně nepodaří ověřit, většinou mizí v horizontu několika hodin). Jednotlivé tabulky můžete zabalit do celofánu, převázat stuhou a použít jako dárek.

Tip: Sušené mléko klidně vynechte – já ho používám spíš proto, aby čokoláda nebyla tak sladká, ale přitom po zatuhnutí držela tvar.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře