Domácí bramborové chipsy

Až ochutnáte domácí bramborové chipsy, na kupované si už ani nevzpomenete.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení 10 minut

Ingredience

1 kg brambor, varný typ B
slunečnicový olej na smažení
mořská sůl

Příprava jídla

Syrové brambory oloupejte a na struhadle nakrouhejte na dva milimetry silné plátky a dobře je utěrkou osušte. V hlubokém hrnci nebo pánvi rozpalte olej, a když se z něj začne kouřit, vložte do omastku brambory na drátěné síťce a smažte je 5 minut. Poté je i se síťkou vyndejte a po půl minutě je vložte zpátky, pouze však na tři vteřiny, aby byly krásně křupavé. Posypte solí.

Zdroj: apetitonline.cz
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře