Domácí broskvový likér

Zakonzervujte si chuť léta v tomto sytě žlutooranžovém likéru, který si budete vychutnávat jako malý dezert nebo tečku po večeři.

Suroviny (4 ks po 250 ml porce)

Cukr 130 g
vanilkový cukr 2 lžíce
plně zralé broskve 600 g
čerstvá citronová šťáva 50 ml
Vodka 300 ml

Postup

Ve 150 ml vody vařte cukr a vanilkový cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou cukrovou vodu odstavte stranou, aby zchladla.

Broskve oloupejte (u plně zralých lze slupku jednoduše stáhnout nožem, jinak vezměte škrabku), rozpulte, odpeckujte a nakrájejte na kousky (těch by mělo být 500 gramů). Broskve s citronovou šťávou rozmixujte ve vysoké nádobě na kaši.

Broskvovou kaši smíchejte s vychladlou cukrovou vodou a vodkou a naplňte do čistých lahviček. Dobře uzavřete a uchovávejte v lednici. Likér v lednici vydrží 3 až 4 týdny.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře