Domácí chipsy

Oblíbená chuťovka k televizi nebo na domácí večírek, to jsou bramborové chipsy. Dnes vám prozradíme, jak je jednoduše připravit doma, aby byly dokonale zlaté a křupavé.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 5 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 misku

5 brambor
2 lžíce bílého vinného octa
250 ml slunečnicového oleje
1/2 lžíce soli

Postup

Krok 1: Použijte brambory typu B s tenkou slupkou. Ty si nejprve důkladně omyjte, protože je nebudete loupat. Na plátkování brambor se mi nejlépe osvědčil kráječ plátků, který je součástí většiny čtyřbokých struhadel. Na něm vytvoříte ideálně tenké plátky pro přípravu chipsů. Můžete ale použít i škrabku na brambory.

Krok 2: Připravte si větší mísu s ledovou vodou a do ní nalijte trochu vinného octa. Ten dopomůže bramborovým lupínkům ke krásně zlaté barvě a zvýrazní jejich chuť. Nakrájené brambory vložte do vody a nechte je koupat asi 5 minut.

Krok 3: Poté bramborové plátky pomocí papírové utěrky důkladně osušte. Ve středně velké pánvi si rozehřejte olej, tak aby se plátky ihned začaly prudce smažit. Ve třech várkách je postupně smažte dozlatova.

Krok 4: Do kovové mísy dejte papírovou utěrku a hotové chipsy na ní dejte okapat od přebytečného tuku. Nakonec brambůrky osolte.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře