Domácí gumoví medvídci

Těchto medvídků si můžete uvařit kolik jen chcete. Jsou totiž zcela přírodní a zdraví prospěšní. Zamilují si je nejen děti. Oproti kupovaným medvídkům neobsahují glukózový sirup, modifikovaný škrob, cukr, umělá sladidla, carnaubský vosk, umělá barviva, umělé aroma, kyselinu mléčnou a oleje.

Z receptu budete mít 18 porcí. každá porce se skládá z 20 medvídků

Nutriční hodnoty jedné porce:

14 kalorií
0 g tuku
2g sacharidů
0.5 g vlákniny
1.5 g cukru
2 g proteinu

Ingredience

1 hrnek pomerančové šťávy (můžeme použít i citronovou nebo grapefruitovou)
2 hrnky nasekaných jahod
5 lžic čisté práškové želatiny (Pokud chcete recept mít veganský, použijte Agar, což je řasa, která má taktéž gelující schopnosti)
1 lžíce medu, nebo agávového sirupu (popřípadě nemusíte sladit vůbec, či použít stévii)
vykrajovátko ve tvaru medívka

Postup

Vymačkáme šťávu z pomeranče
Nasekáme dva hrníčky jahod, které přidáme do pomerančové šťávy a společně vaříme na mírném ohni, dokud jahody úplně nezměknou.
Poté přestaneme vařit, (můžeme nechat trochu zchladnout), přidáme sladidlo a rozmixujeme do hladka.
Necháme 5 – 7 minut zchladnout. Jakmile je směs chladnější, přidáme želatinu a opět rozmixujeme, aby nikde nebyly hrudky.
Nakonec vylijeme na plech vystlaný alobalem a dáme na hodinu do lednice.
Jakmile je hmota studená a pevná, začneme vykrajovat medvídky.

Borůvkoví medvídci

Z receptu budete mít 15 porcí. každá porce se skládá z 20 medvídků

Nutriční hodnoty jedné porce:

22 kalorií
0 g tuku
3 g sacharidů
0.7 g vlákniny
2.2 g cukru
2 g proteinu
Postup je stejný, jako u prvního receptu, jen místo dvou hrnků jahod použijeme dva hrnky borůvek.

Banánoví medvídci

Z receptu budete mít 8 porcí. každá porce se skládá z 20 medvídků

Nutriční hodnoty jedné porce:

21 kalorií
0 g tuku
4 g sacharidů
0.7 g vlákniny
2 g cukru
2 g proteinu

Zde použijeme 2 velké banány a 1/2 hrnku pomerančové šťávy.
Banán spolu s pomerančovou šťávou rozmixujeme a až poté přivedeme k varu.
Postup je poté stejný, jako u prvního receptu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře