Domácí hořčice III

Domácí hořčice III

Vyrobit si doma hořčici je velmi jednoduché. Postačí vám pár surovin a lahodná domácí hořčice je na světě. Přinášíme vám rychlý základní recept a tipy na originální ochucení, aby vznikla varianta, kterou máte nejraději.

Ingredience pro: 1 skleničku

100 g hořčičných semínek
160 ml vody
2 lžíce octa
1 lžička soli
3 lžíce cukru

Postup

Krok 1: Hořčičná semínka smíchejte s vodou, solí, octem (kvasným, vinným nebo jablečným) a cukrem (lze použít třtinový nebo nahradit medem).

Krok 2: Směs nechte 24 hodin odležet v lednici a potom rozmixujte tyčovým mixérem. Rozmixovanou hořčici dejte odležet dalších 24 hodin.

Tip: Takto vyrobená domácí hořčice vydrží v lednici minimálně týden. Tento recept berte jako základ, ke kterému lze přidat další suroviny, a hořčice pak může být:

Ananasová – K základním surovinám přidejte hned na začátku 60 g ananasu.
Kari – Přidejte 2 lžičky kari.
Papriková – Přidejte lžíci olivového oleje a lžičku sladké mleté papriky.
Citronová – Přidejte lžičku citronové kůry a lžičku citronové šťávy.
Medová – Přidejte lžíci medu nebo cukr zcela vynechejte a dejte místo něj 3 lžíce medu.
Tymiánová – Přidejte lžičku sušeného nebo čerstvého tymiánu.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
4 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře