Domácí jahodový sirup

Domácí jahodový sirup

Sezona českých jahod je konečně tu! A jestli už teď přemýšlíte, jak si jejich chuť a vůni uchovat i do dalších měsíců, zkuste letos kromě zamrazování i domácí jahodový sirup. Je to hračka!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 lahvičky

10 g kyseliny citronové
1 kg cukru krupice
1 kg jahod

Něco navíc

3 skořice celé
1 hrst čerstvých bylinek

Postup

Krok 1: Jahody omyjte, odstopkujte a rozmixujte.

Krok 2: Smíchejte s cukrem a případně skořicí či nasekanými bylinkami (máta nebo bazalka) a nechte 2–3 dny v chladu a temnu stát.

Krok 3: Poté směs přeceďte přes gázu nebo husté sítko rovnou do hrnce.

Krok 4: Přidejte kyselinu citronovou, zahřejte pod bod varu a ještě horký sirup plňte do vyčištěných sklenic. Uchovávejte v chladu.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře