Domácí limoncello – italský citronový likér

Tradiční italský likér se svěží chutí citronů je perfektní digestiv. Zvládnete ho snadno připravit doma, stačí na to pouze 4 suroviny a trocha času na maceraci. Limoncello podávejte namražené nebo vychlazené s kostkou ledu.

DO 30 MINUT

SUROVINY

bio citrony 1 kg
80% alkohol 600 ml
cukr krupice 800 g
voda 800 ml

POSTUP

Citrony omyjte a poté z nich škrabkou na zeleninu oloupejte POUZE velmi tenkou žlutou část slupky. Pokud na slupce zůstane částečně i bílá spodní část, odkrojte ji ostrým malým nožíkem.

Slupky dejte do sklenice se širokým hrdlem a zalijte je 80% alkoholem. Sklenici uzavřete a nechte macerovat na stinném místě minimálně 10 dní, ale ještě lépe 21 dní nebo i déle. Občas promíchejte, nejlépe jednou za 2 dny.

Připravte cukrový sirup. V rendlíku smíchejte cukr a vodu a směs ohřívejte na středním ohni, až se cukr úplně rozpustí. Přiveďte k varu, poté vypněte a nechte úplně vychladnout.

Infuzovaný alkohol přeceďte do větší nádoby. Přilijte cukrový sirup a dobře promíchejte.

Hotové limoncello přelijte do lahví, uzavřete a nechte na stinném místě ještě týden odpočinout.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře