Domácí nudle do polévky: naučte se trik se sáčkem!

Uznáváte, že domácí polévkové nudle jsou nejlepší, ale zároveň nemáte sílu a odhodlání je chystat? Naučte se vtipný trik s obyčejným sáčkem a uvařte si je kdykoli a bez námahy.

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 8 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 porce

3 vejce
90 g hladké mouky
1/4 lžičky soli

Postup

Krok 1: Připravte si všechny suroviny. Uvedené množství vystačí na dvě pořádné porce, takže jestli nejste takoví jedlíci, klidně počítejte porce tři až čtyři.

Krok 2: Prosátou mouku prošlehejte s vejci a solí a vytvořte těsto o něco hustší než palačinkové.

Krok 3: Těsto nechte deset minut odstát a mezitím přiveďte k varu vývar, do kterého chcete nudle chystat. Připravila jsem ho v asijském stylu: kuřecí skelet jsem vařila 30 minut v tlakovém hrnci spolu s několika plátky zázvoru, rozpůlenou cibulí, svitkem skořice, hvězdičkou badyánu, lžičkou soli, lžičkou celého pepře a chilli papričkou.

Krok 4: Odstáté těsto vlijte do pevnějšího igelitového sáčku a odstřihněte malý růžek.

Krok 5: Přímo ze sáčku pak do vroucího vývaru postupně těsto vlijte, asi šest minut povařte a můžete podávat.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře