Domácí pečený čaj s kaki

Pokud patříte k milovníkům ovocných čajů, máme pro vás recept na lahodný pečený čaj z čerstvého ovoce. Sladké kaki s medovou chutí je pro tento způsob přípravy ideální a báječně ladí s voňavým kořením.

Suroviny

kaki Persimon Bouquet 1 kg
další ovoce, např. jablka, hrušky, pomeranče nebo ananas 1 kg
cukr krystal 500-750 g
koření podle chuti (skořice, hřebíček, badyán)
omyté citrony 1–2 ks
Rum

Postup

Očištěné ovoce odpeckujte a nakrájejte na drobné kousky. Citron oloupejte a pokrájejte na kousky nebo jen vymačkejte šťávu. Všechno dejte do hlubšího plechu, zasypte cukrem a přidejte koření. Promíchejte a vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 170 stupních 30–40 minut, občas můžete promíchat. Ihned po vytažení z trouby vmíchejte rum podle chuti.

Hotovou směs dejte do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položte je víčkem dolů a nechte vychladnout.

Až si budete chtít udělat čaj, dejte do hrnku či sklenice 3–4 lžičky ovocné směsi a zalijte ji vařící vodou. Získáte tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře