Domácí pivní BBQ omáčka

Překvapte na letošním grilování vlastní omáčkou k masu! Budete jí mít dost na celou sezónu, nebo jako dárek pro známé.

Ingredience

¼ šálek piva (tmavého)
1 šálek kečupu
¼ šálek cukru (hnědého)
¼ šálek jablečný ocet
¼ šálek cibule (nadrobno nasekané)
1 pl medu
1 pl worcestr (omáčky)

Postup přípravy

1
Vše spolu smícháme v hrnci a za stálého míchání zahříváme asi 35 minut.
2
Necháme asi 5 minut vychladnout a rozmixujeme na hladkou konzistenci.

Tip:

Z tohoto množství vyjde asi 2,5 šálky omáčky. Nespotřebované množství nalijeme do čisté zavařovací sklenice, pořádně uzavřeme, zalijeme vodou a přivedeme do varu. Pak vaříme asi 5 minut. Takto zavařená omáčka nám vydrží po celou grilovací sezónu.

50 min.
10 porce
Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře