Domácí rychlá vanilková zmrzlina

I v zimě si chceme někdy dopřát zmrzlinu. Pokud si jí vyrobíme větší množství, v mrazáku se nám nikdy neztratí, naopak. Budete se divit, jak rychle vám z mrazáku ubývá. „To asi myši,“ řeknou děti a vy už si píšete poznámku, že zítra musíte nakoupit znovu ty zázračné tři zmrzlinové ingredience.

Ingredience

1 kondenzované mléko
2 kelímky smetany ke šlehání
2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

1. Vyšlehejte šlehačky. Poté do nich pomalu přimíchávejte kondenzované mléko smíchané s vanilkovým extraktem. Můžete přidat špetku soli.

2. Vlijte do misky, uzavřete a dejte zmrazit alespoň na pět hodin.

3. Před podáváním nechte zmrzlinu při pokojové teplotě kolem 5 minut.

Zdroj: imnam.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře