Domácí Snickers

Už jste někdy přemýšleli, že byste zkusili domácí verzi oblíbené tyčinky Snickers? Jestli ano, ale pořád vám chyběl ten správný recept, už nečekejte. My jsme vám ho připravili takhle hezky pod nos. 😉

12 ks porcí
do 1,5 hodiny

Suroviny (12 ks porcí)

Poleva:

mléčná čokoláda 400 g

Nugát:

kondenzované mléko 60 g
máslo 60 g
třtinový cukr 150 g
100% arašídové máslo 70 g
pražené solené arašídy 150 g

Karamel:

třtinový cukr 100 g
máslo 24 g
kondenzované mléko 200 g

Postup

Dvě střední zapékací formy vyložte pečicím papírem.

Ve vodní lázni rozpusťte 200 g čokolády, kterou opatrně vytvořte první vrstvu tyčinek – nalijte ji a rozvrstvěte na pečicí papír do zapékací formy.

Nyní dejte na chvilinku do mrazáku a vytvořte nugát.

Cukr s máslem zahřejte na pánvi, jakmile se cukr rozpustí, přidejte kondenzované mléko, arašídové máslo a posekané arašídy.

Formy vytáhněte z mrazáku a nugátovou vrstvu naneste na ztuhlou čokoládu a opět dejte do mrazáku.

Nyní vytvořte karamel. Na pánvi rozhřejte cukr a jak začne karamelizovat, přidejte na kousky pokrájené máslo a kondenzované mléko. Vše zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Karamelovou vrstvu naneste na arašídovou a opět dejte formy do mrazáku.

Nakonec ve vodní lázni rozpusťte zbylých 200 g mléčné čokolády, kterou navrstvěte na karamelovou vrstvu a dejte na 15 minut do mrazáku.

Poté formy přendejte do lednice a nechte hodinu tuhnout.

Po hodině můžete nakrájet tyčinky a ihned si na nich pochutnávat.

Uchovávejte v lednici.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře