Domácí sušená rajčata si zamilujete a ušetříte spousty peněz. Příprava je jednoduchá a chuť s kupovaným zbožím nesrovnatelná.
Ingredience:
1 kg oválných zralých rajčat
8 – 10 stroužků česneku
3 – 4 lžíce sušené bazalky
čertvá bazalka dle chuti
olivový olej
mořská sůl
Postup:
Rajčata rozkrojte na příč a poklaďte je na plech na pečení. Rajčata osolte a posypte sušenou bazalkou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Poté vložíme rajčata do trouby a sušíme 30 minut. Troubu stáhněte na 140 stupňů Celsia, sušte dalších 30 minut a nakonec naposledy snížíme teplotu na 100 stupňů a dosušíme dalších 30 minut. Rajčata necháme vychladnout a poskládáme do předem připravených sklenic společně s plátky česneku. Podle chuti můžete přidat i kapari. Na závěr sklenice zalijte olivovým olejem a máte hotovo! Po cca týdnu chutnají nejlépe! Sušená rajčata se skvěle hodí do těstovin či salátů nebo si jimi můžete ozvlášnit klasické caprese. Dobrou chuť!
Zdroj: chcemejistzdrave.cz