Už nemusíte kupovat předražené a přeslazené džemy ze supermarketu, ve kterých stejně ovoce příliš není. Připravte si vlastní, domácí džem z čerstvých třešní. Nezabere příliš času, příprava je jednoduchá a přesně víte, co jste do něj dali. Tento recept je ozvláštněn příjemnou vůní skořice a dalšího koření, které džem vyzvedne na vyšší chuťovou úroveň.
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience
1 kg vypeckovaných třešní
600 g krystalového cukru
1 lžička kyseliny citrónové
60 g pektogelu (1 a půl balíčku)
Koření
3/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
špetka drceného hřebíčku
Postup
1
Třešně vypeckujte, omyjte a část z nich rozmixujte na pyré. Zbytek nakrájejte na malé kousky.
2
Vložte třešně a třešňové pyré do hrnce, přiveďte k varu a nechte přibližně minutu vařit.
3
Poté přidejte půl kila cukru a opět přiveďte k varu.
4
Dále přidejte zbývající cukr promíchaný s pektogelem a kyselinou citrónovou.
5
Vařte dalších 5 minut, poté přidejte koření a ještě horkým džemem naplňte sklenice.