Pečení nechte na zimu, v létě jako dezert připravte raději domácí zmrzlinu! Poctivá smetanová je skvělá i sama o sobě, když ji ale doladíte ještě trochou krémového likéru, nalákáte i zaryté odpůrce této letní pochoutky. Jen pozor, s alkoholem to nesmíte přehnat, jinak vám zmrzlina neztuhne!
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 5 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 litr
550 ml plnotučného mléka
180 ml 33% smetany ke šlehání
150 g cukru krupice
100 ml Baileys Irish Cream
1 špetka soli
Postup
Krok 1: Pokud máte jako my k dispozici zmrzlinovač, všechny suroviny do něj jednoduše vložte a postupujte dle návodu k použití. Nám mrazení trvalo něco přes hodinu.
Krok 2: Pokud zmrzlinovač nemáte, smetanu zahřejte až téměř k varu a rozpusťte v ní cukr a sůl. Přelijte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Krok 3: Přidejte mléko a krémový likér (Baileys, Carolans, Mozart Chocolate Cream, Irish Cream Liqueur apod.) a promixujte. Misku vložte do mrazáku a každou půl hodinu promíchejte vidličkou, aby se rozbily ledové krystalky, které při mrznutí vznikají.
Krok 4: Celý postup opakujte přibližně 6x, aby byla směs co nejjemnější. Před servírováním nechte zmrzlinu chvíli povolit při pokojové teplotě.