Domácí zmrzlina s likérem bez zmrzlinovače

Domácí zmrzlina s likérem bez zmrzlinovače

Pečení nechte na zimu, v létě jako dezert připravte raději domácí zmrzlinu! Poctivá smetanová je skvělá i sama o sobě, když ji ale doladíte ještě trochou krémového likéru, nalákáte i zaryté odpůrce této letní pochoutky. Jen pozor, s alkoholem to nesmíte přehnat, jinak vám zmrzlina neztuhne!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 5 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 litr

550 ml plnotučného mléka
180 ml 33% smetany ke šlehání
150 g cukru krupice
100 ml Baileys Irish Cream
1 špetka soli

Postup

Krok 1: Pokud máte jako my k dispozici zmrzlinovač, všechny suroviny do něj jednoduše vložte a postupujte dle návodu k použití. Nám mrazení trvalo něco přes hodinu.

Krok 2: Pokud zmrzlinovač nemáte, smetanu zahřejte až téměř k varu a rozpusťte v ní cukr a sůl. Přelijte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Krok 3: Přidejte mléko a krémový likér (Baileys, Carolans, Mozart Chocolate Cream, Irish Cream Liqueur apod.) a promixujte. Misku vložte do mrazáku a každou půl hodinu promíchejte vidličkou, aby se rozbily ledové krystalky, které při mrznutí vznikají.

Krok 4: Celý postup opakujte přibližně 6x, aby byla směs co nejjemnější. Před servírováním nechte zmrzlinu chvíli povolit při pokojové teplotě.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře