Seznam surovin
cukr 200 gramů
mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
mouka pšeničná hrubá 6 lžic
kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
vejce 4 kusy
tuk (na vymazání)
mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Na krém:
smetana na šlehání 1 kelímek
smetana zakysaná 2 kelímky
cukr vanilkový 1 balíček
cukr moučkový (podle chuti)
Na polevu:
voda 500 mililitrů
pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
vitacit 1 balíček (nabo tang)
Postup přípravy
Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a promíchejte.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a střídavě s hrubou moukou ho vmíchejte do těsta. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Korpus upečte a nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte do husté šlehačky, vmíchejte zakysané smetany, vanilkový cukr a podle chuti přidejte moučkový cukr.
Krém natřete na vychladlý piškot a uložte do chladu. Vodu a vanilkový pudingový prášek svařte na hladký puding. Ve 2 lžících vody rozpusťte Vitacit nebo Tang a vmíchejte ho do pudingu. Za stálého míchání nechte puding trochu vychladnout a pak ho natřete na krém.
Opět uložte moučník do chladu, aby se rozležel, potom ho nakrájejte na řezy a podávejte.
Zdroj: igurmet.cz