Dresink z misa a tahini

Dobrý dresink je základ každé kuchyně. Myslím si, že to je i cesta, jak konzumovat velké množství čerstvé zeleniny, která díky dresinku může zachutnat každému. Tento dresink je lehce exotický, ale opravdu lahodný a může posloužit jako dip, podobně jako hummus. Jako klasický dresink na salát, kdy bych ale doporučila pevnější druhy zeleniny, jako je kadeřavá kapusta, zelí, zkrátka něco, co pod tíhou hutnějšího dresinku hned nezvadne. Pak se skvěle hodí na dochucování všech možných, dnes tak populárních misek, jako jsou Buddha bowl nebo i její nevegetariánské obdoby.

10 minut - 4 porce

Ingredience

80 g tahini (sezamová pasta)
1 lžíce zázvoru, nastrouhaného
2 stroužky česneku, propasírované
40 g miso pasty
50 g javorového sirupu nebo medu
1 lžička oleje z restovaného sezamu
3 lžíce rýžového octa
1 lžíce kokosové aminos a nebo Tamari

Postup

1.
Všechny ingredience smíchejte v menší misce nebo rozmixujte pomocí blenderu nebo tyčového mixéru. Pak vzniklou směs nařeďte vodou do požadované konzistence.
2.
Servírujte s čerstvou pevnější zeleninou jako dresink, jako dip a nebo na dochucení různých misek. Hotový dresink vydrží až 5 dní v uzavřené nádobě v lednici, pokud ho nespotřebujete hned první den.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře