Drobenkové košíčky

Seznam surovin

mouka pšeničná hrubá 140 gramů
cukr 120 gramů
máslo 120 gramů
ořechy vlašské 30 gramů (mleté)
čokoláda 30 gramů
kakao 1 lžička
vaječný koňak 1 lžička
sůl 1 špetka
poleva (oříškovo-čokoládová, na ozdobení)

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, mleté ořechy, špetku soli a změklé máslo a prsty promneme na drobenku.

Dvě třetiny drobenky rozdělíme do malých papírových košíčků a zbytek smícháme s rozpuštěnou čokoládou, kakaem a vaječným likérem. Vypracujeme tužší hmotu, ze které utvoříme kuličky a posadíme je do košíčků naplněných drobenkou.

Košíčky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 12 minut, dokud nezačne drobenka zlátnout. Upečené košíčky necháme vychladnout, pak je ozdobíme pomocí kornoutku tenkými linkami rozehřáté oříškovo – čokoládové polevy a necháme zaschnout.

Zdroj: igurmet.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře