Seznam surovin
mouka pšeničná hrubá 140 gramů
cukr 120 gramů
máslo 120 gramů
ořechy vlašské 30 gramů (mleté)
čokoláda 30 gramů
kakao 1 lžička
vaječný koňak 1 lžička
sůl 1 špetka
poleva (oříškovo-čokoládová, na ozdobení)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, cukr, mleté ořechy, špetku soli a změklé máslo a prsty promneme na drobenku.
Dvě třetiny drobenky rozdělíme do malých papírových košíčků a zbytek smícháme s rozpuštěnou čokoládou, kakaem a vaječným likérem. Vypracujeme tužší hmotu, ze které utvoříme kuličky a posadíme je do košíčků naplněných drobenkou.
Košíčky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 12 minut, dokud nezačne drobenka zlátnout. Upečené košíčky necháme vychladnout, pak je ozdobíme pomocí kornoutku tenkými linkami rozehřáté oříškovo – čokoládové polevy a necháme zaschnout.
Zdroj: igurmet.cz