Drobenkové mrkvové řezy se špaldou a vločkami

Jaká je vaše ideální míra „zdravosti“ moučníků? Podle nás je zásadní, aby výměna klasických surovin za zdravější alternativy nijak neubírala na výsledné chuti. Takže máslo i cukr (i když hnědý třtinový) zůstávají, ale mouka bude špaldová, nastavená oříšky, mrkví i sušeným ovocem a doplněná o krémovou vrstvu z čerstvého sýru. Řezy jsou díky tomu nejen „zdravé“, ale i pěkně syté a dodají vám energii na celé dopoledne.

Ingredience pro: 1 plech 20 × 30 cm

Na těsto & drobenku

1.5 hrnku špaldové mouky
1.5 hrnku jemných ovesných vloček
1/2 hrnku hnědého přírodního cukru
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1 špetka soli
200 g másla
3 mrkve
1/2 hrnku vlašských ořechů
1/2 hrnku mletého kokosu
1/2 hrnku rozinek

Na náplň

400 g čerstvého krémového sýru
2 vejce
1/3 hrnku hnědého přírodního cukru
vanilka

Postup

Krok 1: Rozinky předem namočte do vroucí vody. Mouku (klidně klasickou pšeničnou) smíchejte s vločkami, cukrem, solí, skořicí, zázvorem a kypřicím práškem.

Krok 2: Vmíchejte rozpuštěné máslo, najemno nastrouhanou mrkev (asi 150 gramů), kokos, nahrubo posekané ořechy a namočené scezené rozinky. Rukama smíchejte na poměrně tuhé těsto.

Krok 3: Asi 2/3 těsta natlačte na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 20 minut při 180 °C.

Krok 4: Mezitím prošlehejte sýr s vajíčky, cukrem a vanilkou (extraktem nebo pastou).

Krok 5: Sýr rozložte na předpečený korpus, posypejte kousky zbylého těsta a pečte dalších 30 až 40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a krájejte.

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře