Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Náročný
Doba přípravy: 65 min.
Porce: 4

Seznam surovin

tvaroh měkký 500 gramů (hustý)
mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
rybíz červený 350 gramů (čerstvý nebo mražený)
máslo 200 gramů
cukr krupice 150 gramů
cukr hnědý 100 gramů
vejce 1 kus

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s hnědýmm cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo a prsty zpracujeme na drobenku.

Ve druhé míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme tvaroh a dobře rozmícháme.

Menší plech vyložíme papírem na pečení a na dno rozprostřeme polovinu drobenky. Posypeme ji kuličkami rybízu, zalijeme tvarohovou hmotou a tu zasypeme zbylou drobenkou.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova. Po vychladnutí koláč nakrájíme asi na 16 kousků.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře