Důlkové koláčky

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 330 gramů
máslo 220 gramů
ořechy 100 gramů (mleté)
čokoláda 70 gramů
žloutek 2 kusy
cukr vanilkový 2 balíčky
sůl 1 špetka
zavařenina rybízová (na naplnění)
poleva (bílá, na ozdobení)

Postup přípravy

Čokoládu nakrájíme na kousky a rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně nebo v mikrovlnné troubě. Smícháme ji se změklým máslem, přidáme žloutky, vanilinový cukr, sůl a mleté oříšky a na závěr vmícháme mouku. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.

Pak těsto rozdělíme na malé dílky, utvoříme z nich kuličky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a obráceným koncem vařečky do každé vytvoříme důlek. Kuličky vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a pečeme asi 8 minut.

Po upečení koláčky necháme vychladnout, pak je naplníme rybízovou marmeládou a podle chuti ještě přestříkáme rozehřátou bílou polevou.

Zdroj: igurmet.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře