Dunajské vlny

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Porce: 4

Seznam surovin

cukr 100 gramů
vejce 5 kusů
mouka pšeničná hladká 350 gramů
kypřící prášek do pečiva 1 balíček
mléko (podle potřeby)
kakao 2 lžíce
kompot broskvový 1 sklenice (nebo hruškový)
čokoládová poleva tmavá 1 balení (na přelití)

Na krém:

máslo 250 gramů
cukr 5 lžiček
mléko 300 mililitrů
pudinkový prášek vanilkový 1 balíček

Postup přípravy

Našlehejte vejce s cukrem, vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby mléko. Polovinu těsta nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Druhou půlku těsta obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Posypte ovocem, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 45 minut. Nechte vychladnout.

Mezitím svařte mléko a vanilkový prášek na hustý puding, za míchání ho nechte vychladnout. Utřete máslo s cukrem a po lžičkách vmíchejte hustý puding.

Vychladlý moučník potřete krémem, přelijte čokoládovou polevou připravenou podle návodu a dejte ztuhnout.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře