Dušené kuře s batáty a cizrnou

Receptů na kuře je bezpočet, ale tento jste ještě určitě nevyzkoušeli. A to především kvůli přílohám. Nebojte se kombinovat batáty, kuskus nebo rýži a pečenou zeleninu.

Suroviny (4 porce)

Olej 300 ml
kuře (paličky a křidýlka) 6–8 ks
Cibule 1 ks
římský kmín 5 g
Koriandr 5 g
mrkev 1 ks
batáty 2 ks
plechovka sekaných rajčat 410 g
kuřecí vývar 500 ml
menší lilky 2 ks
plechovka cizrny 410 g
Sůl
čerstvě namletý černý pepř na ochucení

Postup

Rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí kousky dohněda. Přidejte k nim nasekanou cibuli, kmín a koriandr a opékejte, dokud nebude cibule měkká.
Přidejte mrkev, batáty, rajčata a vývar a přiveďte do varu. Přikryjte a na mírném ohni vařte, až bude zelenina skoro měkká. Potom přidejte lilek a cizrnu a nepřikryté vařte, až bude vše měkké a uvařené a tekutina se zredukuje na hustou omáčku.
Dochuťte a podávejte s rýží nebo kuskusem.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře