Dýně plněná mletým masem

Zlákala vás u pultu porce růžového mletého masa, ale karbanátky jste měli předevčírem? Existují i chutnější variace, ve kterých si ho můžete užít. My vám představujeme dýni plněnou mletým masem.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 15 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

2 dýně hokaido
2 cibule
4 lžíce oleje
2 lžíce másla
500 g míchaného mletého masa
3 stroužky česneku
1 hrst nasekané petrželky
300 ml 30% smetany ke šlehání
200 g čedaru
sůl
pepř

Postup

Krok 1: Dýni omyjte, vydlabejte (v případě, že použijete muškátovou dýni, oloupejte ji) a zevnitř i zvenku ji pomažte olejem.

Krok 2: V hlubší pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte do pánve maso, prolisovaný česnek a vše důkladně opečte.

Krok 3: Nakonec do směsi vmíchejte petržel, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a naplňte jí dýni. Pak vše už jen zalijte smetanou a dejte do trouby péct na hodinu při 180 stupních Celsia.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře