Dýňové krupoto se šalvějí, pomerančem a taženým daňčím masem

Dýňové krupoto a zvěřina, to je hotové ztělesnění podzimu na talíři! Vyzkoušejte krémovou alternativu rizota z obyčejných krup (ovšem s neobyčejnou chutí!) a doplňte ho pomalu vařeným daňčím masem, které je téměř bez tuku, ale přitom parádně šťavnaté. A podzim bude hned veselejší!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 50 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 5 porcí

Na krupoto

250 g ječných krup
1 cibule
1 dýně hokaido
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
šalvěj
sůl a pepř
40 g parmezánu
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 pomeranč

Na maso

2 balení Daňčích kostek sous-vide Krahulík

Postup

Krok 1: Kroupy den předem nebo alespoň ráno před přípravou namočte, pěkně změknou a uvaří se rychleji.

Krok 2: Menší dýni rozpulte, vydlabejte a pokrájejte na kostičky. Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na dvou lžících oleje a na lžíci másla, přidejte dýni, osolte a ještě 10 minut opékejte. Díky tomu dýně změkne a vytvoří krémovou omáčku.

Krok 3: Vmíchejte nasekaný česnek, nechte chvilinku rozvonět, zalijte vínem, přidejte šalvěj (lžíci čerstvé, nebo malou lžičku sušené) nebo lžičku rozmarýnu, scezené kroupy, 750 ml vody nebo vývaru (podle toho také osolte) a za občasného míchání vařte asi 40 minut doměkka, podle potřeby podlévejte.

Krok 4: Na závěr dochuťte pomerančovou nebo citronovou šťávou, zjemněte poslední lžící másla, opepřete a vmíchejte parmezán.

Krok 5: Krupoto jsme servírovali se sous-vide (pomalu vařenými) daňčími kostkami od Krahulíka, které stačí před podáváním jen krátce ohřát, a maso se doslova rozpadá na vidličce. Každopádně si ho můžete připravit pomalým pečením doma, třeba s pomocí pečicího sáčku

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře