Dýňové lívance

Ingredience

250g celozrnné špaldové mouky
2 lžíce třtinového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
1-2 lžičky dýňového koření
špetka soli
175g dýňového pyré
100ml rýžové smetany
200ml rýžového mléka
2 vejce

Navíc

olej na smažení
domácí ostružinová marmeláda, oříšky nebo semínka

Postup

V míse smícháme všechny suché suroviny. V jiné nádobě prošleháme pyré, smetanu, mléko a vejce, a vmícháme do sypké směsi. Dobře promícháme a smažíme malé lívanečky, na velmi mírném ohni. Dozlatova a na malém množství oleje.

Zdroj: apiastrum.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře