Dýňové rizoto II

Dýňové rizoto II

Dýně se na českých zahrádkách perfektně zabydlely. A má to velkou výhodu: dají se z nich vykouzlit luxusní dobroty. Co říkáte na rizoto s mangem?

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

40 g parmezánu
4 lžíce másla
2 lžíce oleje
pepř
sůl
100 g manga
150 g rukoly
300 g kuřecích prsou
1 l zeleninového vývaru
1/2 dýně hokaido
320 g rýže arborio

Postup

Krok 1: Dýni očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj dýni a asi 10 minut vše povařte.

Krok 2: Poté vezměte do ruky tyčový mixér a vývar s dýní rozmixujte dohladka.

Krok 3: Kuřecí maso nakrájejte na kostky, mango také. V hlubší pánvi rozpalte olej a dvě lžíce másla. Kuřecí maso na něm nechte zatáhnout. Pak vsypte rýži a opékejte ji, dokud nezprůhlední a lehce nezezlátne.

Krok 4: Teď přichází chvíle pro dýňový vývar! Nalijte ho dvě naběračky do pánve a vařte, dokud se většina tekutiny neodpaří. Pak postup opakujte, celkem asi 18–20 minut, dokud není rýže na skus.

Krok 5: Zbývá už jen směs osolit, opepřit, vhodit omytou rukolu, mango, zbylé dvě lžíce másla a parmezán. Vypněte pod rizotem plamen a vše zmíněné jen do základu vmíchejte a nechte asi 5 minut jen tak stát. A podávejte!

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře