Dýňový GAPS chlebík

Konečně se začíná GAPS stávat zajímavým, a tak kromě dýňových placiček, přišel čas na i dýňový chlebík!

Ingredience

2 hrnky mandlové mouky
1 hrnek pyré z uvařené máslové dýně
4 vajíčka
2 lžíce ghí

Postup

Troubu předehřejeme na 150°C. Všechny ingredience vložíme do mixéru a společně promixujeme tak, aby se nám vytvořila hladká hmota. Tu poté přendáme do chlebové formy (21 x 11 cm) vyložené papírem na pečení. Vložíme do trouby a pečeme po dobu cca 1 hodiny a 20 minut (záleží na typu trouby). Propečenost kontrolujeme špejlí. Hotový chlebík podáváme buď s oblíbenou pomazánkou, máslem nebo avokádem naslano, či se zakysanou smetanou a lesními plody nasladko.

Chlebík lze udělat jak “nasladko” tak naslano. Do “sladké” verze lze přidat skořici, vanilku, čokoládu nebo i lesní plody. Do slané verze bylinky, česnek nebo nastrouhaný parmazán, či pecorino.

Zdroj: cukrfree.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře