Dýňový koláč s karamelizovanými ořechy

Zažijte chuť amerického podzimu! Tímto dýňovým koláčem svou rodinu zajisté překvapíte

Ingredience

1 menší dýně hokkaido (nebo ½ větší tykve)
200 g mouky
3 vejce
180 g třtinového cukru
250 ml šlehačka
1 lžíce skořice
½ lžičky muškátového oříšku
½ lžičky perníkové koření

Sypání:

150 g vlašských ořechů
3 lžíce medu
kulatá forma na pečení

Postup přípravy

1
Omyjeme dýni hokkaido, nakrájíme ji a očistíme vnitřek. Slupku neloupeme. Uvaříme s trochou vody do změknutí na konzistenci pyré.

2
Uvařené kousky dýně smícháme se skořicí, muškátovým oříškem a perníkovým kořením.

3
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme 100 ml šlehačky, dýňové pyré a mouku. Pomalu promícháme.

4
Zahřejeme troubu na 200 °C. Formu vyložíme pečicím papírem a vylejeme na něj těsto. Pečeme 15 minut.

5
Snížíme teplotu na 175 °C a pečeme po dobu dalších cca 40 minut, dokud povrch dortu není pevný a zlatý.

6
Ořechy nalámeme na větší kousky, nasypeme na pánev, přidáme med a na mírném ohni promícháme.

7
Když se ořechy začnou obalovat medem a jemně karamelizovat, rozprostřeme je navrch hotového dortu a necháme odstát.

8
Hotový dort podáváme se šlehačkou posypanou skořicí.

60 min.
12 porce
Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře